Je browser werkt mogelijk niet correct met deze website.

We raden aan om gebruik te maken van Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera of Microsoft Edge
Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.
30/04/2021
30/04/2021
 • Deel dit item:
 • Deze zomer Blue-bike deelfietsen aan het station van Essen

  Nog voor de zomer zullen er aan het station van Essen 8 deelfietsen van Blue-bike komen te staan. Je boekt ze via een app en voor slechts 1,15 euro kan je de fiets 24 uur gebruiken. Zo wil Essen pendelaars en toeristen stimuleren om de auto te laten staan en over te stappen op de fiets voor de laats

  Een zachte prijs

  Voor de zomer staan er acht nieuwe, blauwe deelfietsen aan het station van Essen. Een exacte datum kunnen we nu nog niet meegeven, maar we willen de Essenaar toch nu al op de hoogte brengen van dit initiatief. Dankzij het deelfietssysteem kan de openbaar vervoergebruiker straks vlot vanaf het station van Essen op de eindbestemming raken. Met een tussenkomst van de gemeente Essen en de Vlaamse Overheid betaalt een Blue-bikeabonnee in Essen slechts 1,15 euro per rit van maximaal 24 uur.

  Laatste kilometers

  De Blue-bikes vergemakkelijken voor bezoekers de combinatie van duurzame vervoermiddelen voor de zogenaamde first and last mile. Je komt bijvoorbeeld voor een familiebezoekje met de trein of bus naar Essen. Met een deelfiets kan je de laatste kilometers vlot, snel en comfortabel overbruggen. Eenvoudig, goedkoop én duurzaam.

  Duurzame keuze

  De komst van de fietsen is niet alleen welkom voor openbaar vervoergebruikers, het is ook een duurzame keuze. Deelfietsen zorgen voor minder druk op het lokale en bovenlokale autowegennet. Blue-bike beschikt over een ruim netwerk van een 70-tal Blue-bikelocaties in België. Als Blue-bikeabonnee kan je je bijgevolg gemakkelijk in alle vrijheid verplaatsen.

  Foto © Margo Tilborghs

  Contact

  Heuvelplein 23
  2910 Essen
  Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
  De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

  Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®