Je browser werkt mogelijk niet correct met deze website.

We raden aan om gebruik te maken van Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera of Microsoft Edge
Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Essen

Essen
Online - Aankopen - Fraude - Rechtsbijstand - Consumentengeschillen
20/05/2019
20/05/2019
Online - Aankopen - Fraude - Rechtsbijstand - Consumentengeschillen
  • Deel dit item:
  • Online een reis boeken of iets kopen?

    Lees dan eerst deze handige tips om onbetrouwbare websites te herkennen!


    Want zoals voor alles geldt: als het te mooi (of te goedkoop) is om waar te zijn, is het dat vaak ook gewoon!
    Wees voorzichtig en voorkom met deze tips dat je één van de vele Vlamingen wordt die te maken heeft met online bedrog.

    -> Check de reputatie van de website
    Ga op zoek naar ervaringen of reviews van andere consumenten. Google de naam van de website samen met trefwoorden zoals "klachten", "bedrog" of "oplichting". Als het om een dubieuze site gaat, zal je snel zoekresultaten tegenkomen die dit vermelden.

    -> Informeer je grondig over het aanbod
    Kijk verder dan de foto bij het aanbod. Neem alle informatie over het product of de dienst zoals de kenmerken en de prijs grondig door vooraleer u een bestelling plaatst.

    -> De eerste is niet altijd de beste
    Surf niet naar de eerste de beste webshop die bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnt. De eerste zoekresultaten die verschijnen zijn meestal advertenties, je kan ze herkennen aan het feit dat er Adv. of Advertentie bij vermeld staat.

    -> Zoek de contactgegevens van de verkoper
    Ga na of de contactgegevens van de verkoper – zoals adres, telefoonnummer en ondernemingsnummer – op de website staan. Als je nergens informatie vindt over de onderneming die achter de website zit, dan koop je er beter niets.

    -> Beoordeel de kwaliteit van de website
    Bekijk de website grondig en controleer de kwaliteit. Oogt de website niet zo professioneel als je zou verwachten (bijvoorbeeld door slechte lay-out of taalfouten), wees dan extra waakzaam. Om betrouwbaar te zijn, moet een webshop beveiligd zijn. Ga voordat je betaalt na of het adres van deze site met de vermelding "https" begint. Als de "s" ontbreekt, is de site niet beveiligd.
    De Webshop Check van het Europees Centrum voor de Consument bevat nog heel wat meer tips om onbetrouwbare webshops te herkennen.

    -> Ga na of je met kredietkaart kunt betalen
    Betaal indien mogelijk met je kredietkaart: bij problemen is de kans groot dat je je geld kunt recupereren (via www.mijnkaart.be). Als er op de website staat dat je meerdere betaalmogelijkheden hebt, maar blijft bij de uiteindelijke betaling slechts één optie over, dan is dat verdacht.

    Moest je toch met bedrog te maken hebben,...
    Neem dan zeker ook contact op met je verzekeringsadviseur. Let wel dat vele "standaard"-rechtsbijstandsverzekeringen zulke geschillen niet dekken, tenzij je ook verzekerd bent voor zogenaamde 'consumentengeschillen'. Het is daarom zeker niet onverstandig om ook op voorhand even je dekkingen te laten nakijken.

    ! Binnenkort zal zo'n onafhankelijke, uitgebreide rechtsbijstandspolis tevens deels fiscaal aftrekbaar worden !

    Bron en meer informatie: https://www.weetwatjekoopt.be/


    Contact

    Heuvelplein  1
    2910 Essen
    Het kopiëren of herpubliceren van inhoud van deze website is ten strengste verboden zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechthebbenden.
    De plaatser is verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

    Created by 2BuildIT, powered by ZOEKIZ®